[ کمیل پسر زیاد گفت : امیر المؤمنین على بن ابى طالب ( ع ) دست مرا گرفت و به بیابان برد ، چون به صحرا رسید آهى دراز کشید و گفت : ] اى کمیل این دلها آوند هاست ، و بهترین آنها نگاهدارنده‏ترین آنهاست . پس آنچه تو را مى‏گویم از من به خاطر دار : مردم سه دسته‏اند : دانایى که شناساى خداست ، آموزنده‏اى که در راه رستگارى کوشاست ، و فرومایگانى رونده به چپ و راست که درهم آمیزند ، و پى هر بانگى را گیرند و با هر باد به سویى خیزند . نه از روشنى دانش فروغى یافتند و نه به سوى پناهگاهى استوار شتافتند . کمیل دانش به از مال است که دانش تو را پاسبان است و تو مال را نگهبان . مال با هزینه کردن کم آید ، و دانش با پراکنده شدن بیفزاید ، و پرورده مال با رفتن مال با تو نپاید . اى کمیل پسر زیاد شناخت دانش ، دین است که بدان گردن باید نهاد . آدمى در زندگى به دانش طاعت پروردگار آموزد و براى پس از مرگ نام نیک اندوزد ، و دانش فرمانگذارست و مال فرمانبردار . کمیل گنجوران مالها مرده‏اند گرچه زنده‏اند ، و دانشمندان چندانکه روزگار پاید ، پاینده‏اند . تن‏هاشان ناپدیدار است و نشانه‏هاشان در دلها آشکار . بدان که در اینجا [ و به سینه خود اشارت فرمود ] دانشى است انباشته ، اگر فراگیرانى براى آن مى‏یافتم . آرى یافتم آن را که تیز دریافت بود ، لیکن امین نمى‏نمود ، با دین دنیا مى‏اندوخت و به نعمت خدا بر بندگانش برترى مى‏جست ، و به حجّت علم بر دوستان خدا بزرگى مى‏فروخت . یا کسى که پیروان خداوندان دانش است ، اما در شناختن نکته‏هاى باریک آن او را نه بینش است . چون نخستین شبهت در دل وى راه یابد درماند و راه زدودن آن را یافتن نتواند . بدان که براى فرا گرفتن دانشى چنان نه این در خور است و نه آن . یا کسى که سخت در پى لذت است و رام شهوت راندن یا شیفته فراهم آوردن است و مالى را بر مال نهادن . هیچ یک از اینان اندک پاسدارى دین را نتواند و بیشتر به چارپاى چرنده ماند . مرگ دانش این است و مردن خداوندان آن چنین . بلى زمین تهى نماند از کسى که حجّت بر پاى خداست ، یا پدیدار و شناخته است و یا ترسان و پنهان از دیده‏هاست . تا حجّت خدا باطل نشود و نشانه‏هایش از میان نرود ، و اینان چندند ، و کجا جاى دارند ؟ به خدا سوگند اندک به شمارند ، و نزد خدا بزرگمقدار . خدا حجتها و نشانه‏هاى خود را به آنان نگاه مى‏دارد ، تا به همانندهاى خویشش بسپارند و در دلهاى خویشش بکارند . دانش ، نور حقیقت بینى را بر آنان تافته و آنان روح یقین را دریافته و آنچه را ناز پروردگان دشوار دیده‏اند آسان پذیرفته‏اند . و بدانچه نادانان از آن رمیده‏اند خو گرفته . و همنشین دنیایند با تن‏ها ، و جانهاشان آویزان است در ملأ اعلى . اینان خدا را در زمین او جانشینانند و مردم را به دین او مى‏خوانند . وه که چه آرزومند دیدار آنانم ؟ کمیل اگر خواهى بازگرد . [نهج البلاغه]
فجر آفرینان
درباره



فجر آفرینان


انقلابی

"روز قدس" روز بازگشت به مقاومت و نفی سازش است

یک کارشناس و تحلیلگر لبنانی با اشاره به روز قدس امسال و همزمانی آن با آغاز مذاکرات مستقیم سازش تاکید کرد که بازگشت به گزینه مقاومت بهترین راه توجه و بزرگداشت روز قدس است. روز جهانی قدس که با ابتکار امام خمینی (ره) شکل گرفت، اقدامی در راستای یادآوری قضیه فلسطین، آینده قدس و ضرورت اهتمام همیشگی به این موضوع است.

وی تصریح کرد: روز قدس همیشه باید مورد اهتمام کشورهای دنیا قرار بگیرد و لذا نباید به یک روز خاص محدود شود بلکه قدس در تمامی زمینه ها باید در کانون توجه دائمی قرار داشته باشد. این تحلیلگر لبنانی در ادامه گفت: مسلمانان باید از روز قدس برای تاکید بر ضرورت تداوم مبارزه و جهاد در راه آزادی فلسطین و مخالفت با چشم پوشی از حقوق و آرمان های ملت فلسطین استفاده کنند.

قصیر اظهار داشت: بزرگداشت چنین روزی در هر سال فرصتی را برای تمام ملت های عربی و اسلامی و آزادگان جهان فراهم می کند که با ملت فلسطین و مبارزات آزادیخواهانه آن ابراز همبستگی کنند. روز قدس همچنین فرصتی برای شرح رنج و مشکلات ملت فلسطین و آگاه کردن دیگر ملت ها نسبت به وقایع فلسطین و اقدامات تجاوزکارانه اشغالگران اسرائیلی در این سرزمین است.

وی در ادامه گفت: تظاهرات روز قدس و مشارکت ملت های دنیا در آن و برگزاری نماز جمعه در قدس بیانگر این است که علیرغم تلاش صهیونیستها برای ممانعت از برگزاری باشکوه روز قدس، ملت فلسطین همچنان زنده و پایدار است. این کارشناس لبنانی تصریح کرد: بازگشت به گزینه مقاومت و عدم امتیاز دهی به صهیونیست ها در مذاکرات سازش بهترین روش بزرگداشت روز قدس است و همچنین تمامی ملت های دنیا باید برای حمایت از ملت فلسطین به ویژه در شکستن محاصره نوارغزه با یکدیگر متحد شوند.

وی درباره مذاکرات مستقیم سازش میان "ابومازن" رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رژیم صهیونیستی اظهار داشت: موافقت ابومازن با انجام مذاکرات مستقیم سازش ناشی از فشارهای آمریکا و ضعف تشکیلات خودگردان فلسطین است، اما این مذاکرات به دلیل عنادورزی و لجاجت های دائمی صهیونیست ها و شروط از پیش تعیین شده آنها هرگز نتیجه مثبتی برای ملت فلسطین در بر نخواهد داشت.


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط انقلابی 89/6/11:: 8:35 عصر     |     () نظر