سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آنکه خوب گوش دهد، زود بهره برد . [امام علی علیه السلام]
فجر آفرینان
درباره



فجر آفرینان


انقلابی

داد فارین پالیسی هم در آمد
این تحولات به جنبش سبز ربطی ندارد !

باوجود مواردی مانند وضع بن‏علی وحسنی مبارک رئیس جمهور دچار مشکل شده مصر، مقامات ایران طوری رفتار نکردندکه انگار در حال شکست خوردن هستند. درواقع ایران درکی پیروزمندانه ازریشه‏‌ها و تاثیرات اعتراض‏های تونس دارد.

در حالی که جریان فتنه و حامیان رسانه‏ای آن‌ها تلاش دارند تا به شکل ناشیانه‏ای میان تحولات اخیر کشورهای اسلامی با اغتشاشات و براندازی نرم سال گذشته در ایران ارتباط برقرار کرده و حتی در آخرین اظهار نظر خود که با تمسخر رسانه‏های مختلف مواجه شد، انقلاب مصر را منبعث از شعار "رای من کجاست؟" جریان فتنه تلقی کردند! پایگاه اینترنتی فارین پالیسی به عنوان سخنگوی شورای روابط خارجی امریکا و قلب تصمیم سازی سیاست خارجی این کشور، ارتباط میان این تحولات و اغتشاشات در ایران را مضحک تلقی کرده و از سردرگمی امریکا در رابطه با واکنش ایران به این تحولات خبر داد.

 پایگاه اینترنتی فارین پالیسی درتحلیلی به قلم مهران اعتباری نوشت درحالی که زین العابدین بن علی رئیس جمهور مادام العمرتونس دوهفته قبل فرار کرد و به شکلی تحقیرآمیز به تبعید رفت، دموکرات‌های سراسر جهان امیدوار شدندکه انقلا ب «گل یاس» این کشوربه ایران نیزگسترش یابد. 

 وی در ادامه با اشاره به تلاش برای گسترش ناآرامی به ایران اضافه کرد: زمانی که جنبش‌های طرفدار دموکراسی با الهام گرفتن از تونس در مصر و اردن شکل گرفتند بسیاری از ناظران احتمال می‌‏دادندکه ایران کشور بعدی باشد.

 اما این نویسنده با رد این ادعا‌ها به واقعیت موجود در ایران اشاره کرده و می‌‏نویسد: درعین حال با بررسی دقیق‏ترمشخص می‌شود که ایرانی‌ها ازمحمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور و آیت‏الله علی خامنه‌ای رهبرمعظم ایران گرفته تا جنبش سبز وضع تونس را کاملا با اوضاع ایران متفاوت می‌‏دانند.

وی ادامه می‌‏دهد: ایرانی‌ها بعید می‌‏دانند وضع تونس به ایران گسترش یابد و به تلاشی تازه برای پیشبرد اصلاحات دموکراتیک! درکشورشان تبدیل شود.

اعتباری با اشاره به تحلیل امریکا از شرایط ایران، آنرا متفاوت با واقعیت دانسته و می‌‏نویسد: باوجود مواردی مانند وضع بن‏علی وحسنی مبارک رئیس جمهور دچار مشکل شده مصر، مقامات ایران طوری رفتار نکردندکه انگار در حال شکست خوردن هستند. درواقع ایران درکی پیروزمندانه ازریشه‏‌ها و تاثیرات اعتراض‏های تونس دارد. این درک مقامات ایران با انتظاری که مفسران امریکایی از دولت ایران داشتند، متفاوت است. 
 
فارین پالیسی در ادامه به واکنش ایران نسبت به این تحولات اشاره کرده و می‌‏گوید: واکنش‏های مقامات ایران و رسانه‏های مورد حمایت دولت در هفته پس از فرار وحشت‏زده بن علی به عربستان مانند همیشه جسورانه وحاکی از اعتماد به نفس بود. درعین حال این واکنش‏‌ها موضع‏گیری سطحی برای تفسیر مثبت اجباری از موردی نگران کننده از هرج و مرج سیاسی نبود.

ایران آنچه واشنگتن قیام برای دموکراسی می‌داند، زدن دست رد به سینه فردی سکولار و مورد حمایت امریکا به شیوه سال هزارونهصدوهفتادونه می‌‏داند. احمدی‏نژاد قیام در تونس را اعلام خواست مردم برای برقراری نظمی اسلامی‌خوانده و نمایندگان مجلس نیز به اتفاق آرا به حمایت از این انقلاب پرداخته اند.

وی ادامه می‌‏دهد: مطبوعات اصولگرا هرگونه القایی را مبنی بر اینکه قیام تونس با جنبش سبز قابل مقایسه است به طورکامل رد کردند. یک روزنامه ایرانی، مقایسه‏هایی را که رسانه‏های مخالف بین شرایط اقتصادی که به بوجود آمدن شورش‏‌ها کمک کرد با مشکلات اقتصادی ایران را مسخره کرد. این روزنامه این استدلا ل رامطرح کردکه موفقیت اخیر ایران در اجرای اصلاحات پرخطر اقتصادی شاهدی بر محبوبیت پایدار حکومت این کشور است.
 
اعتباری در ادامه با اشاره به مطلب شریعتمداری می‌نویسد: حسین شریعتمداری نیز با استفاده از رویدادهای تونس بر این ادعاهای گسترده اصولگرایان تاکید کرد که حوادث پیش آمده پس از انتخابات سال دوهزارونه صرفا توطئه‌ای از جانب غرب بوده است.

وی در ادامه به استدلال شریعتمداری اشاره کرده و می‌‏نویسد: شریعتمداری چند روز پس از آنکه بن علی تونس را ترک کرد، افرادی را که با ریختن به خیابان‏‌ها مدعی تقلب شده بودند، با حکومت استبدادی بن علی مقایسه کرد. از نظر شریعتمداری برخورد با اغتشاشات که توطئه‏ای از طرف غرب بود، موجب جسارت تونسی‏‌ها برای بدست آوردن استقلال خود از فرد خودکامه مورد تایید امریکا شد. شریعتمداری توضیح داد زمانی که ملت‏های مسلمان منطقه آشکارا می‌بینند که نه فقط یک قدرت مستبد بلکه همه قدرت‌های مستبد با قدرت‏‌ها و توانایی‏های خود در برابر اعتقاد اسلا‏می و پشتکار ملی مردم مسلمان ایران به سختی شکست خورده‌اند آیا فکر نمی‌‏کنید این کشور‌ها برای آزاد ساختن خود و سرزمینشان ازتسلط دیکتاتور‌ها و استعمارگران خارجی به پا می‌‏خیزند؟

وی با اشاره به سردرگمی امریکا می‌‏افزاید: برای امریکایی‏‌ها نامعقول به نظر می‌‏رسد انعکاسی که این خبر در میان مقامات ایران دارد نشان می‌‏دهد ایران از اعتماد به نفس بیشتری برخوردار شده است.

 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط انقلابی 89/11/13:: 5:14 عصر     |     () نظر