سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دوستى ورزیدن نیمى از خرد است . [نهج البلاغه]
فجر آفرینان
درباره



فجر آفرینان


انقلابی

دومینویی که غرب را به وحشت انداخته است

پیام وحدت آفرین انقلاب مردم مسلمان ایران، این روز‌ها خواب قدرت‌ها را چنان برآشفته و خیزش مردمی برای احیای ارزش‌های اسلامی چنان وسعت گرفته است که به سان دومینویی طولانی، ساختارهای پوسیده و وابسته به بیگانگان در منطقه، از کشوری به کشور دیگر فرو می‌ریزد؛ برای نمونه کافی است به شمال آفریقا نگاهی بیندازیم.
 

انقلاب شکوه‌مند اسلامی ایران هنگامی به وقوع پیوست که امریکا و شوروی، خود را قدرتهای بلامنازع جهان می‌دانستند و تصور می‌شد دنیا تا ابد دو قطبی خواهد ماند.

در چنین روزگاری، خاورمیانه، منطقه‌ای سوق الجیشی در جهان که سرشار از منابع نفت و گاز است، از مدت‌ها پیش صحنه اصلی کشمکش میان این دو ابرقدرت بود. آن‌ها از ایجاد تفرقه میان مذاهب سود می‌جستند و با ایجاد شکاف میان صفوف ملت‌ها، دولتهای دست نشانده خود را روی کار می‌آوردند.

دکترین قدیمی انگلیس - استعمار پیر- در دوره جدید از سوی شوروی و آمریکا به عنوان یک استراتژی موفق در خاورمیانه دنبال می‌شد تا با «تهی کردن اسلام از ارزش‌ها»، «تفرقه انداختن میان مذاهب»، «فرقه سازی» و ایجاد درگیری میان مردم شرایطی را فراهم سازد تا ابرقدرت‌ها با خیال راحت به چپاول ثروتهای این منطقه غنی ادامه دهند.

انقلاب اسلامی اما، خواب آن‌ها را برآشفت و با طرح شعار «وحدت» و «بازگشت به ارزش‌های دینی»، آغاز دوره‌ای نوین را در خاورمیانه رقم زد، دوره‌ای که با تکیه به اسلام، ‌تفرقه‌ها را از میان برد و کار را به جایی رساند که امروز اسلام و بازگشت به ارزشهای آن، حرف نخست را در خاورمیانه می‌زند و در جهان نوین ساختار می‌سازد.

آموزه‌های اسلامی این انقلاب را اکنون در اسلام خواهی جوامع مختلف منطقه و موج انقلابی برخاسته از آن در کشورهای گوناگون شاهد هستیم؛ موجی که چنان ملت‌ها را دربرگرفته که رژیم صهیونیستی و آمریکا را در وحشت و بی‌تابی فرو برده است.

منادی این وحدت اسلامی، امام خمینی (ره) بود که از ابتدای انقلاب همه مسلمانان را به آن فرامی خواند، چراکه او می‌دانست خودآگاهی و بازگشت به ارزشهای دینی جوهره وحدت یک ملت مسلمان است. امام واقف بودکه برای تشکیل یک نظام اسلامی باید همه گروههای اسلامی همدل و همصدا شوند تا امکانات و اهرمهای لازم برای تأسیس امت واحده اسلامی فراهم گردد.

«رمز پیروزی شما ایمان و وحدت کلمه بود»؛ این سخن تاریخی امام راحل انقلاب اسلامی خطاب به ملت بزرگ ایران است که به نظر می‌رسد بسیاری از ملتهای منطقه نیز امروز با تاسی از آن، راه روشن خود را به سوی پیروزی، استقلال و رهایی از دست قدرتهای مستکبر، سلطه طلب و اشغالگر و ایادی آن‌ها آغاز کرده‌اند.

برای تحقق وحدت اسلامی، از دیدگاه رهبر کبیر انقلاب، نخست این دولت‌ها بودند که باید وظیفه خود را انجام می‌دادند: «ما حرفمان این است که دولت‌ها بیایند قبل از اینکه خود ملت‌ها قیام بکنند، خود دولت‌ها بیایند خاضع بشوند، با هم دوست بشوند، با هم یک جلسه‌ای درست کنند، همه رئیس جمهور‌ها بنشینند پیش هم و حل کنند مسایلشان را. هر کس سر جای خودش باشد، لکن در مصالح کلی اسلامی، در آن چیزی که همه هجوم آورده‌اند به اسلام در ایشان با هم اجتماع کنند، جلوشان را بگیرند و آسان هم هست.» (صحیفه نور، ج ??، ص ???)

اما وقتی امام (ره) با وجود تاکیدات و پیامهای مکرر دریافتند سران برخی کشورهای اسلامی قصد ندارند به استراتژی وحدت بپیوندند و از آن‌ها قطع امید کردند، ملت‌ها را به دفاع از ارزشهای خود فراخواندند: «ملت‌ها خودشان باید در فکر اسلام باشند، مأیوسیم ما از سران اکثر قریب به اتفاق مسلمانان، لکن ملت‌ها خودشان باید به فکر باشند و از آن‌ها مأیوس نیستیم.» (در جستجوی راه از کلام امام، دفتر پانزدهم، ص ???)

امام خمینی با تمام وجود باور داشت که یکی از مقاصد بزرگ شرایع و انبیای عظام، تشکیل «مدینه فاضله» با تکیه بر دین و معنویت است و تحقق چنین جامعه‌ای تنها از طریق توحید کلمه و توحید عقیده می‌سر خواهد بود.

از دیدگاه انقلاب اسلامی، دامنه­ی این وحدت تنها به ایران و مردم آن خلاصه نمی‌شود، بلکه تلاش برای وحدت مستضعفان جهان علیه مستکبران، وحدت پیروان ادیان الهی علیه شرک و الحاد و استکبار، وحدت امت اسلامی و کشورهای مسلمان برای مقابله با تهاجم دشمنان، وحدت شیعه و سنی برای دفاع از منافع امت و وحدت همه­ اقشار جامعه برای دفاع از اصول و ارزش­های خود از دیگر جلوه‌های آن است.

تاکید انقلاب بر وحدت حول ارزشهای دینی موجب شد با وجود فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی - سردمدار کمونیسم در جهان-، شادی دنیای غرب به سرکردگی امریکا برای ایجاد جهانی تک قطبی مبتنی بر ارزشهای دنیای سرمایه داری و لیبرالیسم دیری نپاید و بیداری و خیزش اسلامی به عنوان چالشی جدی بر سر اندیشه تمامت خواهانه غرب، به سرعت منطقه و جهان را فراگیرد.

انقلاب اسلامی، در واقع موتور محرکه‌ای بود که موجب شد این باور در میان همه ملتهای مسلمان و آزادیخواه جهان تقویت شود که بدون شرق و غرب، می‌توان در جهان زیست و با تکیه بر «وحدت و ارزش‌های دینی»، طرحی نو برای مدیریت جامعه در عرصه داخلی و بین المللی درانداخت. این وضعیت اکنون به گونه‌ای است که اسلام و کشورهای مسلمان را به بازیگرانی مهم در عرصه روابط بین المللی تبدیل کرده است.

پیام وحدت آفرین انقلاب مردم مسلمان ایران، این روز‌ها خواب قدرت‌ها را چنان برآشفته و خیزش مردمی برای احیای ارزش‌های اسلامی چنان وسعت گرفته است که به سان دومینویی طولانی، ساختارهای پوسیده و وابسته به بیگانگان در منطقه، از کشوری به کشور دیگر فرو می‌ریزد؛ برای نمونه کافی است به شمال آفریقا نگاهی بیندازیم.

 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط انقلابی 89/11/14:: 1:28 عصر     |     () نظر